Opvang

Onderwijs en opvang is tegenwoordig niet meer los van elkaar te zien. Hoe gemakkelijk is het als je als ouder je kind ’s ochtends aan het begin van de werkdag afzet bij de voorschoolse opvang en aan het einde van de werkdag weer ophaalt in de naschoolse opvang. School is verantwoordelijk om een aanbod hierin te voorzien en op de Driesprong doen we dit met onze partner Mik-Piw voor de buitenschoolse opvang (BSO) en ‘Stichting tussenschoolse opvang de Driesprong’ voor het overblijven oftewel de tussenschoolse opvang (TSO). Hier beneden lees je meer.

Opvang

De overblijfregeling

Vrijwilligers verzorgen het overblijven tussen de middag. De kinderen eten in principe in hun groepslokaal en brengen hun eigen brood en drinken mee. Geef niet teveel brood mee en geen snoep. Zorg dat je kleuter weet welk eten voor het speelkwartier is en welk voor het overblijven.

Na het eten mogen de kinderen buiten spelen, binnen knutselen of spelletjes doen. Over de invulling van het overblijven is er via ISY-school een apart infobulletin verschenen. Via ISY is het mogelijk om het overblijven in te plannen. De kosten bedragen € 1,- per keer. Je moet hiervoor credits te kopen via iDEAL. De voorwaarden vind je verder op de site van ISY school.

Bij vragen kun je contact opnemen via [email protected]

Voor- en naschoolse opvang
MIK Kinderopvang en Spelenderwijs bieden buitenschoolse opvang voor kinderen van basisschool De Driesprong.

Spelen op het speelplein

BSO De Driesprong
BSO de Driesprong bevindt zich op het terrein van onze basisschool zelf. Het is een kleinschalige BSO, waardoor veel persoonlijk contact met zowel de kinderen als de ouders mogelijk is. Huiselijkheid en gezelligheid staat hoog in het vaandel, zodat kinderen op een ongedwongen manier kunnen afschakelen.

Voorschoolse opvang: iedere morgen van 7.30 tot 8.30 uur
Voordat de school begint kunnen de kinderen nog even lekker spelen. Eventueel kunnen de kinderen op hun gemak hun zelf meegebrachte ontbijtje nuttigen. De jongste kinderen worden naar de klas gebracht. Oudere kinderen gaan op eigen gelegenheid naar hun groep op school. En ouders kunnen onbezorgd aan het werk of aan de studie gaan.

Naschoolse opvang: na afloop school tot 18.30 uur
Iedere middag worden er verschillende activiteiten aangeboden. De kinderen kunnen zich uiteraard ook zelf vermaken met speelgoed en/of vriendjes en vriendinnetjes. Op vrijdag is er voor de kinderen, die dan niet naar school hoeven, de hele dag opvang mogelijk. Tijdens de vakantie worden de naschoolse opvang van De Driesprong, Sterrenrijk en Tinkeltime samengevoegd op de locatie aan de Eloystraat (500 m verderop).

​​Stichting Spelenderwijs

Spelenderwijs en Triade willen een positieve impuls geven aan de inhoudelijke samenwerking, de doorgaande ontwikkelingslijn en de realisatie van IKC’s, de Integrale Kind Centra. Daarnaast is het uiteraard een mooie uitbreiding van de bestaande dienstverlening van Spelenderwijs. Stichting Spelenderwijs is onderdeel van MIK PIW Groep, de koepelorganisatie van een aantal instellingen in de Westelijke Mijnstreek. Samen bieden deze instellingen aan jong en oud kansen om zich sociaal, individueel en cultureel te ontwikkelen en mee vorm te geven aan de samenleving.

BSO Tinkeltime
Bij BSO Tinkeltime worden ook kinderen van De Driesprong opgevangen samen met de kinderen van enkele andere scholen uit Geleen. Tinkeltime ligt op loopafstand van De Driesprong en naast speeltuin ’t Weike, wat het buitenspeelterrein is van de opvang.

Voorschoolse opvang: maandag tot en met donderdag van 7.30 tot 8.30 uur
Tijdens de voorschoolse opvang kunnen de kinderen lekker spelen voordat de schooldag begint. Om 8.20 uur wandelen de kinderen onder begeleiding van een pedagogisch medewerker naar school. De jongste kinderen worden naar de klas gebracht.

Naschoolse opvang: na afloop school tot 18.30 uur
Als de school haar deuren aan het einde van de dag sluit, opent Tinkeltime die van haar. Er is een boordevol activiteitenprogramma, zoals allerlei knutsel- kookactiviteiten, maar er is ook veel aandacht voor bewegen en sport. Naast de speeltuin wordt er ook gebruik gemaakt van de gymzaal van de Blinker. En uiteraard mogen de kinderen ook lekker chillen. Met vrienden en vriendinnen of alleen hangen op de hoekbank, een spelletje spelen of een stripboek lezen.

Meer informatie is te vinden op onze websites. Kom ook vooral een keertje kijken om een goede indruk te krijgen.

mik-kinderopvang.nl

spelenderwijs.nl

Peuteropvang ’t Hummelke

Peuteropvang ’t Hummelke bevindt zich op het terrein van onze basisschool zelf. In twee groepen kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar (totdat ze naar school gaan) lekker spelen. Tijdens het spelen ontwikkelen de kinderen allerlei kennis en vaardigheden onder deskundige leiding van de pedagogische medewerkers. Ze kijken naar de kinderen en zien hoe ze ondersteund kunnen worden bij de ontwikkeling door het juiste spel of materiaal aan te bieden. Op die manier worden de kinderen uitgedaagd om stapjes verder te zetten. De kinderen leren ook veel van en met elkaar. Door samen te spelen, ontwikkelen ze sociale vaardigheden. Daar wordt veel aandacht aan besteed. De ontwikkeling wordt goed gemonitord en we houden alle ouders regelmatig op de hoogte.

Uiteindelijk stromen de kinderen door naar de basisschool. Door een goede samenwerking tussen de peuteropvang en de basisschool ontstaat er een ononderbroken ontwikkellijn. Door de goede afspraken tussen de professionals kunnen we voor de kinderen rust en duidelijkheid creëren.

Meer informatie is te vinden op onze website. Kom ook vooral een keertje kijken om een goede indruk te krijgen.

Spelende peuters
Schoolkinderen met boeken