Onze samenwerking

De Driesprong is trots om onderdeel te zijn van Stichting Triade. Naast de samenwerking met zes andere scholen in de nabije omgeving, werken we ook nauw samen met verschillende partners. Dit doen we om het onderwijs voor ieder kind zo optimaal mogelijk vorm te geven, ons aanbod te verbreden en de kwaliteit te waarborgen.

Samen sterk in opvang
Samenwerken met onze partners staat hoog in ons vaandel. Dit doen we met de peuterspeelzaal, de kinderdagopvang en buitenschoolse opvang van de Mik&PiW-groep. De peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang hebben lokalen op het schoolterrein in gebruik. Hierdoor kunnen kinderen vanaf 2,5 jaar tot 12 jaar, van 7 uur tot 18:30 uur terecht op één locatie.

Meisje met appel - Basisschool De Driesprong

Sport en andere activiteiten

Alle gymlessen vanaf groep 3 worden gegeven door een gediplomeerd docent lichamelijke opvoeding van Ecsplore. Daarnaast biedt Ecsplore twee keer in de week extra sportlessen aan voor de kinderen op de basisschool. Naast sport bieden we regelmatig andere naschoolse activiteiten aan. Denk hierbij aan schaakles of muziekles in samenwerkingen met de harmonie van Oud-Geleen.

Onderzoekend leren
Met STEAM Limburg werken we samen op het gebied van onderzoekend en ontdekkend leren.

Op De Driesprong is er naast een regulier lesaanbod ook een voltijds lesaanbod voor leerlingen die hoogbegaafd zijn. Dit aanbod geldt vanaf groep 4 t/m 8 en is uniek in Limburg.

Rennende kinderen tijdens de gymles.
Schoolkinderen met boeken